Čudesni svijet matke

Hrvatska udruga nastavnika istraživača u suradnji s osnovnim i srednjim školama želi pokrenuti projekt s ciljem da matematika prestane biti jedan od omraženijih nastavnih predmeta
Čudesni svijet matke
Čudesni svijet matke

Hrvatska udruga nastavnika istraživača u suradnji s osnovnim i srednjim školama želi pokrenuti projekt s ciljem da matematika prestane biti jedan od omraženijih nastavnih predmeta

Osnovna škola Frana Krste Frankopana Osijek
Sakupljeno 200.00 KN od 1 podržavaoca
  • 0%

0 % od 300,000.00 KN

Čudesni svijet matke!

Projekt se pokreće s jednim ciljem – da djeca napokon upoznaju taj čudesni svijet matematike i da im ona prestane biti jedan od najomraženijih predmeta u nastavi.

Kako bi matematiku približili svakom školarcu, a reformu školstva potpomogli boljim praksama i za profesore i za učenike Hrvatska udruga nastavnika istraživača odlučila je provesti istraživanje van Hieleovih razina u školskoj matematici.

Istražiti najvažnije matematičke pojmove osnova je za procjenu postojećeg stanja na temelju kojeg se onda dalje puno jednostavnije može stvarati novi kurikulum.

Hrvatska udruga nastavnika istraživača odlučila je testirati učenike osmog razreda osnovne škole, prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda gimnazije u sveučilišnim gradovima Republike Hrvatske.

U istraživanju školske godine 2018./2019. i 2019./2020. sudjelovale bi: I. gimnazija i OŠ F. K. Frankopaniz Osijeka, XV. gimnazija  iz Zagreba, XII. gimnazija iz Zagreba i OŠ M. Gubec, III. gimnazija iz Splita i OŠ Skalice, Gimnazija Franje Petrića i OŠ S. Budinića iz Zadra, Gimnazija A. Mohorovičića iz Rijeke, Gimnazija Pula i OŠ Vidikovac te Gimnazija Vukovar i Gimnazija Metković. 

Istraživanju se može priključiti, sa svojim nastavnicima i učenicima, svaka zainteresirana gimnazija i osnovna škola.

Uz to, Hrvatska udruga nastavnika istraživača, u sklopu projekta provela bi i analizu postignuća na maturi posljednjih deset godina, a ovaj pionirski projekt posvećen je samo jednom temeljnom pojmu - pojmu funkcije.

Današnja situacija predmeta matematike nije na zavidnim razinama. Nezadovoljna su djeca, profesori, roditelji.

Matematika za sve začetak je nastavničkih pokušaja da se stanje elaborira i ponude rješenja popravljanja stanja.

Kao rezultat ovog istraživanja izradit će se priručnici koje će moći koristiti svi profesori i učitelji. No, kao i u većini slučajeva nije samo dovoljno imati dobru ideju.

Za provedbu dobre ideje potreban je novac i upravo je zato pokrenuta ova crowdfunding kampanja, s ciljem prikupljanja iznosa od 300.000 kn koji je potreban da se provede dvogodišnje istraživanje i izrade matematički priručnici.

Juraj Grizelj

Digitalna zahvalnica 100.00 kn

Primit ćete na dar digitalnu zahvalnicu škole.

Doniraj 100.00 KN

Tiskana zahvalnica 200.00 kn

Primit ćete na dar digitalnu i tiskanu zahvalnicu škole.

Doniraj 200.00 KN